top of page
Search
  • Writer's pictureTatjana Stanković

Gde nakon srednje pravne škole

Updated: Oct 31, 2018


Tribina „Pravo u teoriji i praksi sa primerima iz Poreske uprave" održana je na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe. Profesor Radica Šipovac nastojala je studentima da prenese svoja iskustva iz rada u Poreskoj upravi kako bi im približila praktični deo ovog posla uz zakonsku i podzaknsku regulativu na nacionalnom i međunarodnom nivou.


Pošto je Srbija još uvek u tranziciji, promene pravnih propisa su česta pojava tako da je građane potrebno upoznati koja specifična znanja treba da imaju da bi zakone dobro razumeli.


Prof. dr Radica Šipovac, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe kaže:


„Kod nas je sistem popunjavanja i prijavljivanja --samoprijavljivanje tako da građani treba dobro da znaju koje su njihove prednosti da koriste oslobađanja i olakšice, da dobro popune prijavu, da bi poreski organ mogao dobro da razreže porez, da to bude realno urađeno.Hteli smo da edukujemo studente, da osete i da se približe praksi. Da osete šta se to primenjuje."



Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija iz Novog Sada dobio je akreditaciju od Ministarstva prosvete marta 2013. od kada se i odvija nastava. Polaganje prijemnog ispita, predavanja i vežbe održavaju se u Visokoškolskoj jedinici u Subotici gde su studentima na raspolaganju učionice, amfiteatar, biblioteka i studentska služba.

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page