top of page
Search
  • Writer's pictureTatjana Stanković

Strip kao nastavno sredstvo

Updated: Nov 1, 2018


Mnoge naučne discipline kroz svoju suvoparnu teoriju teško dopiru do učenika. Upravo zbog toga na ovom sajtu moći ćete da pročitate veliki broj stripova koji će u funkciji nastavnog sredstva pomoći učenicima da na jednostavniji i zanimljiviji način savladaju određene lekcije.


Šta je strip i kako se pravi


Strip je priča predstavljena nizom slika praćenih tekstualnim dijalogom i objašnjenjima. Za pravljenji stripova na ovom sajtu koristćemo internet alat ToonDoo koji se nalazi na internet sajtu toondoo.com.


Da li ste znali da se Pravo može nazvati sistemom normi ljudskog ponašanja koje propisuje i u slučaju kršenja sankcioniše država. Pravo međutim svoje izvore ima u moralu, običajima, etici i naročito pravdi.

Ovde je prikazan samo jedan u nizu zanimljivih stripova koji će vam bliže pojasniti neke od pojimova koji će se proučavati na ovom sajtu.

Nadam se da će vam učenje na ovaj način biti zanimljivije i da će uticati na brže i lakše usvajanje novi znanja. Kao što možete videti u ovom postu nalazi se i digresija sa definicijom koju treba naučiti.


53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page